A Nemzeti Lovarda sorsa hosszú évekig bizonytalan volt. 1988-ban és 1989-ben történtek az utolsó nagyobb felújítások, majd sokáig a létesítmény fennmaradása sem volt biztos. Az első igazán reményteljes fordulat 2012 februárjában következett be, amikor a Kormány elfogadta a Kincsem Nemzeti Lovas Programot és felmerült a Nemzeti Lovarda felújításának szükségessége és lehetősége is.

2013. március végéig kellett várni arra a kormányhatározatra, ami megadta a zöld jelzést a Nemzeti Lovas Program megvalósításához. A kormány ekkor a támogatandó létesítményfejlesztések között a Nemzeti Lovardát is megjelölte, majd 2013 novemberére már a felújított létesítmény látványterveit is megismerhette a nagyközönség.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a Nemzeti Lovarda a múlt egyik szentélye, “erre kell építkezni, a régi nagy lovas személyiségek szellemét meg kell őrizni”.

A Nemzeti Lovarda végül 2016-ban egy fergeteges CSIO-val és magyar Nemzetek Díja győzelemmel búcsúzott el a pezsgő lovasélettől, majd bezárta kapuit és megkezdődtek a felújítási munkálatok.

„Gyönyörű lett a kis fedeles, gyönyörű lesz a nagy fedeles, elkészült a négyévszakos pálya. Minden olyan feltétel, ami ma Európában kell ahhoz, hogy valaki versenyezzen és jól érezze magát, az itt adott lesz. Egy ilyen adottságú lovas centrum, mint itt Budapest közepén, szerintem Közép-Európában nincs.” – mondta dr. Budai Gyula országgyűlési képviselő, aki 2017. 10.26-án a Nemzeti Lovardából jelentkezett:

Kezdjen gépelni majd nyomjon entert a kereséshez

X