Lovasiskola

 

 

 

Szereted a lovakat?


Szeretnél megtanulni lovagolni?


Szeretnéd megismerni a lovas sportágakat?


Szeretnéd tudni, hogyan „működik”, mit eszik, hogyan tanul a ló?


Szeretnéd megérteni a lovak „beszédét”?


Szeretnéd megtanulni, hogyan lehetsz a társa, hogyan nyerheted el a bizalmát?


Szeretnél félelem nélkül, szabadon „szállni” a lovaddal? 

 

Ha a válaszod „IGEN”, akkor jelentkezz a Nemzeti Lovardában a Lendület Nemzetközi Lovasiskolába, és mi segítünk, hogy mindezt megtanuld és megtehesd. 

Megtanítjuk Neked, hogy mik a lovak szükségletei, hogyan ápold, etesd, szerszámozd, tanítsd a lovadat, hogyan játszhatsz vele és hogyan vigyázz rá. Megtanítunk Téged a lovardai szabályokra, a lovakkal és a lovas társakkal való etikus viselkedésre, a lovaglás „KRESZ” szabályaira, valamint a lovas sportok szabályaira. 

És persze, nem utolsó sorban, megtanítunk 
LOVAGOLNI!Tanultál már lovagolni és szeretnél fejlődni?
Több helyen is lovagoltál már, és szeretnéd tisztázni a tanultakat? 
Többre vágysz és a későbbiekben szeretnél versenyezni?

Ha „IGEN”, akkor itt a helyed,
mi felkészítünk a Rajtengedély Vizsgára!MAGUNKRÓL

A Lendület Nemzetközi Lovasiskola 2010 szeptemberében alkult meg. A Nemzeti Lovarda által kiírt pályázaton nyertük el a lehetőséget, hogy megvalósíthassuk azon álmunkat, hogy nem szakítva a lovaglás klasszikus elveivel, a lovas oktatást modernebb alapokra helyezve neveljünk lovasokat.


A „nemzetközi” jelzőt azért illesztettük a nevünkhöz, mert az élet úgy hozta, hogy most már három nyelven (angolul, németül és oroszul) tartunk edzéseket. A világ több földrészéről és közel 30 országából fogadtunk már lovasokat.
A lovasok létszáma 80-100 fő között ingadozik. Körülbelül 10 gyerek már versenyzett, vagy hamarosan versenyezni fog. Néhány felnőtt lovasunk is kacsintgat a versenyzés és később a saját tulajdonú ló felé.


Az oktatói gárdát négy edző alkotja. Mindannyian rendelkezünk több-kevesebb versenyzői és sok edzői tapasztalattal. Jelenleg öt lóval dolgozunk. 8-10 éves kortól és 80 kg alatt veszünk fel lovasokat, akiket szükség szerint futószáras, egyéni, vagy csoportos (max. 4 fő) oktatásban részesítünk.


Elsősorban olyan jelöltek jelentkezésének örülünk, akikkel sikerül annyira megszerettetnünk majd a lovas sportokat, hogy céljuk legyen a versenyzés. Díjlovaglás, díjugratás és military szakágakban tudunk ehhez segítséget nyújtani. Természetesen nem zárkózunk el a többi szakágtól sem és kapcsolataink révén segítjük is a lovasokat a tájékozódásban.

A napi eseményekről a https://www.facebook.com/groups/103015079760134/  címen tájékozódhatsz.
Személyesen a Nemzeti Lovardában a IV.-es istállóban találsz bennünket, esetleg írj e-mailt a falusvera@gmail.com címre,  vagy hívd a +36302510682 (Falus Vera) telefonszámot!


 

 

Fatal error: Call to undefined method SessionHandler::writeSession() in /chroot/home/nemzetil/nemzetilovarda.hu/html/libraries/classes/Core/Runner/HTTPRunner.php on line 100