Nemzeti Lovardáért Alapítvány

 

 

 

A Nemzeti Lovardáért Közhasznú Alapítványt a Nemzeti Lovardához (Tattersallhoz) kötődő személyek 2006-ban hozták létre, az 1878-ban alapított közszolgálati intézmény megmentésére. Az akkori helyzetben az államilag finanszírozott, az FVM intézményeként működő telep bezárásáról szóltak a hírek.


A lovassport összefogott, támogatóink között tudhattuk a Magyar Lovas Szövetséget, a Magyar Öttusa Szövetséget, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat Lovas Alosztályát, a VIII. kerületi Önkormányzatot és sportolók, gazdasági szakemberek, közéleti személyiségek széles körét. A fellépés láttán a bezárási terv lekerült az asztalról, és az FVM alá tartozó Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vette át a Nemzeti Lovarda üzemeltetését.


A Nemzeti Lovardáért Alapítvány céljai azonban távolabbra mutattak „egy lovarda” működtetésénél. Célunk a Nemzeti Lovas Centrum létrehozása, azaz tudás- és versenycentrum, ló-, lovas- és oktatási központ kialakítása szerepel a terveink között, valamint az évszázados történelemmel rendelkező intézmény megérdemelt rangjának visszaadása.


A Nemzeti Lovardáért Alapítvány 2009. áprilisától vette át a Tattersall üzemeltetését.
Célunk, hogy a Nemzeti Lovardából egy olyan értéket, kulturális, szakmai, oktatási és versenyközpontot hozzunk létre, hogy soha többé ne merülhessen fel a bezárása.

Az alapítók:
Karig Gábor
Paár Béla


Kuratórium elnöke:
Lázár Vilmos

Ügyvezető alelnök:
Steiner András Arnold

Kuratórium tagjai:
Fábián László, Dr. Jármy Miklós, Karig Gábor, Kiss Norbert, Kőrösi Krisztina, Dr. Kocsis Máté, Paár Barna, Pécsi Gábor, Dr. Sótonyi Péter, Stróbl Dorottya, Szotyori Nagy Kristóf

 

Fatal error: Call to undefined method SessionHandler::writeSession() in /chroot/home/nemzetil/nemzetilovarda.hu/html/libraries/classes/Core/Runner/HTTPRunner.php on line 100